CENTAR STAKLENE OPEKE
 

Ugradnja podne opeke

IZRADBA VODORAVNIH PODLOGA (izrađivanje unaprijed montažnih dijelova)

Vodoravne podloge (strukture) se općenito izradjuju montažno, tj. unaprijed, a slažu se na licu mjesta gradnje na tlu ili u tvornici, susljedno se polažu u ležišta oslonca nosivih podloga.

FAZE IZRADBE

Na glatku i ravnu površinu rasporediti VETROARREDO slažući ih rubovima u ovisnosti o njihovoj debljini te o dimenzijama ploća (podloga) koje treba izraditi. Nacrtati mrežu za polaganje staklenih cigala, uzevši u obzir, da se udaljenosti izmedju tragova dobivaju iz dužine stranice VETROARRED-a i širine konstrukcijskih spojeva izmedju dvaju stakala.
Namjestiti VETROARREDO na ocrtanu mrežu i učvrstiti ga kapanjem smjese od vode i gipsa u medjuprostore u jednom sloju od oko 0,5 cm. Pazite da ne isprljate stranice stakala.
Popuniti medjuprostore betonom u visini od oko 2,5 cm. Zatim slijedi namještanje prvog okvira željeznih okruglih podložaka već izrezanih po mjeri i obradjenih sredstvom protiv hrdjanja ili pocinčanih. U slučaju kad bi se ploča oslanjala na podupirače samo s dviju strana najprije rasporediti nosiva željeza, a zatim poduprijevši okomito rasporediti željeza za razdiobu tereta. Voditi računa da podlošci budu smješteni u središtu međjuprostora,
izbjegavajući da dodju u dodir sa staklima.
Upotpuniti nanašanje sloja savršenim popunjavanjem medjuprostora tako da se postigne nepropusnost podloge bez uporabe-drugih materijala. Ako je nacrtom predvidjeno, namjestiti podloške za razdiobu na po 2 cm od
površine gradnje (podloge).
Dovršiti vrškom mistrije (zidarske žlice) spojeve popunjene cementnim štukom. Susljedno, kada se štuk djelomično skrutne, očistiti podnu podlogu krpama, izravnavajući rebraste naslage.
Prekriti nabačeni razrnaz slojem mokrog pijeska od oko 3 cm: tako se izbjegava povlačenje cementa. Raspremanje skela varira ovisno o godišnjem dobu, atmosferskim uvjetima i o dimenzijama gradnje od proizvoda Vetroarredo;
ni u kojem slučaju, ne držati zaštitu manje od 4 dana. Prijevozi namještanje prethodno izradjenih montažnih dijelova ne mogu se obaviti prije nego što prodje 20 dana od nabačenog premaza. Za vrijeme namještanja nosivih željeza konstrukcije sti se moraju smjestiti u okomiti položaj na oslonac tako da mogu kontrirati istezanju, s obzirom na fleksibilnost.